Pieter Steenvoorden

Pieter Steenvoorden (1963, Heythuysen) studeerde schoolmuziek en hobo aan het conservatorium te Maastricht en behaalde zijn applicatie koordirectie bij de SNK te Utrecht.


Als hoboïst was hij van 1976 tot 1992 actief bij Harmonie L’Union en “schnabbelde” hij daarnaast bij diverse andere orkesten (o.m. het Helicon Orkest, Eindhoven en het LSO).


Als schoolmusicus, docent cultuurgeschiedenis en decaan is hij al geruime tijd werkzaam aan Lyceum Schöndeln te Roermond, waar hij succesvol enkele musicals “op de planken” bracht (“The Wiz”, “Joseph & The Amazing Technicolor Dreamcoat”, “Les Miserables”, “Oliver”, "Grease").


Tevens dirigeert hij reeds sinds 1984 kinder-,  jongeren- en gemengde koren waar hij vele successen mee boekte in binnen- en buitenland. (Finalist “Kinderen voor Kinderen Festival” Brussel, “Limburgs Koor van het Jaar” 1991)

Op dit moment dirigeert hij al ruim 25 jaar zanggroep “Kazoo”, hét vrouwenkoor uit Heythuysen en omgeving, waar hij sinds 1998 een zeer gevarieerd repertoire nastreeft en dat zonodig aanpast/arrangeert voor deze specifieke bezetting.

Hij weet de zangeressen te motiveren tot het instuderen en uitvoeren van “gedurfde” en niet alledaagse koormuziek.

Gedurfde projecten met Kazoo: “Peace Mass” – Bob Chilcott, Carmina Burana – Carl Orff (i.s.m. het L.S.O.), De “Top-2000-Swingpartys”, wereldpremière “Queen-Symphony” i.s.m. harmonie L’Union, de jaarlijks terugkerende themaconcerten i.s.m. Harmonie L’Union, “Kazoo, the Movies”, het complete Simon and Garfunkel's "Live in Central Park" concert in de buitenlucht en een theaterconcert rondom de artiest 'Sting'!


Regelmatig arrangeert hij inmiddels ook koormuziek, op aanvraag, voor collega-koren.


Een van zijn andere muzikale passies is “Yasgur’s Farm”, een singer-songwriterband, waar meerstemmige zang de boventoon voert. Hiermee treedt hij regelmatig op in gezellige kroegjes en theaters. Ook werd de cd “Vintage” opgenomen.