Wie zijn wij.....

Wie denkt dat zingen in een koor duf en oubollig is, heeft vast en zeker nog nooit Zanggroep Kazoo uit Heythuysen gehoord.


Deze groep vrouwen van alle leeftijden zingt in het leukste koor van Limburg en staat al sinds 1998 onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden. Ze komen iedere week uit Heythuysen en wijde omgeving bij elkaar om in Roggel samen te repeteren.


Kazoo is altijd in voor iets bijzonders: zo organiseerde het koor zeven keer de Top 2000 S(w)ingParty, een meezing en –swingconcert gebaseerd op de Top 2000 van Radio 2. Een geweldig spektakel met een fantastische band, solisten en natuurlijk de 40 dames van Kazoo.


Ook was Kazoo het eerste koor dat een concert gaf in de oude en prachtige bioscoop in Roermond, “Royaline”. Dit bijzondere filmconcert “Kazoo, the movies” was gebaseerd op muziek uit niet-commerciële films. De door Kazoo zelf geproduceerde road-movie die als rode draad fungeerde was een geweldig succes.


In november 2015 ging Kazoo “out-of-the box”: samen met verschillende andere koren uit de Leudalregio en Harmonie L’Union verzorgden zij de zangpartijen in de Carmina Burana in de Oranjerie in Roermond. Twee voorstellingen die bijna geheel waren uitverkocht. Een heel ander genre dan de dames van Kazoo gewend zijn, maar zeker niet minder leuk!

In 2016 werd op de binnenplaats van Kasteel Aldenghoor het concert van Simon & Garfunkel 'Live in Central Park' ten gehore gebracht. Het was een magische muzikale avond met meer dan 500 mensen die meegenoten. In 2017 werd dit concert nogmaals uitgevoerd in een theaterversie in een uitverkochte Bombardon. 


Samenwerking met andere verenigingen vindt Kazoo belangrijk en ook erg leuk. Zij zijn blij met de goede vriendschap met Harmonie L’Union uit Heythuysen. Al jaren vindt in het voorjaar een gezamenlijk themaconcert plaats, dat garant staat voor een gezellige avond met mooie muziek, sfeerbeelden en prachtige verhalen 

 
In de Corona-periode was (digitaal) repeteren niet gemakkelijk, maar er werd opnieuw in mogelijkheden gedacht en een digitaal mini-concert met 2 totaal verschillende nummers gemaakt die weergeven hoe zij in deze periode zijn omgegaan met muziek en 'optreden'. Dit project vond plaats in 2021, het jaar van het 25-jarig jubileum:   

https://youtu.be/Y2Xu3YqJi6A 


In datzelfde jaar lukte het ondanks alle beperkende maatregelen om een kerstconcert op te nemen voor ouderenzorg instellingen, dat later voor iedereen toegankelijk werd: 

https://youtu.be/8Uj_HbJmGkM

Eind 2023 werd de 'Sting' droom van dirigent Pieter werkelijkheid: Een prachtig theaterconcert rondom deze veelzijdige artiest werd ten gehore gebracht in de theaterzaal van de Bombardon door Kazoo met grote band en twee solisten. Dit was zo'n succes, dat begin 2024 een reprise werd uitgevoerd voor opnieuw een volle zaal.