Wie zijn wij.....

Wie denkt dat zingen in een koor duf en oubollig is, heeft vast en zeker nog nooit Zanggroep Kazoo uit Heythuysen gehoord.


Deze groep vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar zingt in het leukste koor van Limburg en staat al sinds 1998 onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden. Ze komen iedere week uit Heythuysen en wijde omgeving bij elkaar om in Roggel samen te repeteren.


Kazoo is altijd in voor iets bijzonders: zo organiseerde het koor zeven keer de Top 2000 S(w)ingParty, een meezing en –swingconcert gebaseerd op de Top 2000 van Radio 2. Een geweldig spektakel met een fantastische band, solisten en natuurlijk de 40 dames van Kazoo.


Ook was Kazoo het eerste koor dat een concert gaf in de oude en prachtige bioscoop in Roermond, “Royaline”. Dit bijzondere filmconcert “Kazoo, the movies” was gebaseerd op muziek uit niet-commerciële films. De door Kazoo zelf geproduceerde road-movie die als rode draad fungeerde was een geweldig succes.


In november 2015 ging Kazoo “out-of-the box”: samen met verschillende andere koren uit de Leudalregio en Harmonie L’Union verzorgden zij de zangpartijen in de Carmina Burana in de Oranjerie in Roermond. Twee voorstellingen die bijna geheel waren uitverkocht. Een heel ander genre dan de dames van Kazoo gewend zijn, maar zeker niet minder leuk!


Samenwerking met andere verenigingen vindt Kazoo belangrijk en ook erg leuk. Zij zijn blij met de goede vriendschap met Harmonie L’Union uit Heythuysen.  Al jaren vindt in het voorjaar een gezamenlijk themaconcert plaats, dat garant staat voor een gezellige avond met mooie muziek, sfeerbeelden en prachtige verhalen.